NL / EN

Super Stories

Triënnale voor beeldende kunst, mode & design - HasseltTriënnale Hasselt is een dynamisch kunstproject voor actuele beeldende kunst, mode en design en de eventuele relatie daartussen. SuperStories is de tweede editie van de triënnale.
  De Triënnale vindt steeds plaats in de stad Hasselt. De ganse stad komt daarbij als podium in aanmerking maar er word gefocust op de belangrijkste cultuurhuizen als centrale locaties.
Het project heeft een internationale ambitie en richt zich tot Vlaanderen, de Euregio en internationale kunst- en cultuurliefhebbers. Het Triënnaleproject gaat op geregelde tijdstippen in op de wisselwerking en de confrontatie tussen kunst en toegepaste kunst, de wederzijdse bevruchting of beïnvloeding en op de zin of onzin dat deze twee vaak als gescheiden werelden beschouwd worden. De confrontatie of band tussen beide werelden word als uitgangspunt genomen voor een aantal tentoonstellingen, en word nader belicht via een uitgebreid educatief programma met lezingen en workshops en in een catalogus. Via een kwalitatief hoogstaand en divers aanbod met een sterke mix van actuele beeldende kunst en toegepaste kunst (mode & design), biedt de triënnale een podium voor zowel jong, opkomend talent uit de regio als bekende namen uit de nationale en internationale kunst-, mode- en designwereld.

De hoofdtitel “SUPER!” die aan elke Triënnale word meegegeven, stond en staat in de eerste plaats voor kwaliteit en enthousiasme. De eerste editie van Super! kende een groot succes en plaatste Hasselt op de artistieke kaart van Vlaanderen. De 2de editie vindt onder de titel ‘SuperStories’ plaats van 7 februari 2009 t.e.m. 10 mei 2009.